Svojega moža sem spoznala pred petimi leti, lani sva se poročila in si s pomočjo kredita kupila svoje prvo stanovanje. Glede na to, da nimava veliko denarja sva si za začetek lahko privoščila majhno enosobno stanovanje. Vendar nama vseeno veliko pomeni, da živiva samostojno, da lahko sebi in drugim dokaževa, da zmoreva.

Oba sva zelo družabna po naravi in imava res veliko prijateljev, prihajava pa tudi iz velikih družin, tako da nama tudi sorodnikov ne manjka. Ker ne živijo vsi v bližini, naju pa pogosto obiščejo, sva imela težavo kje jih prenočiti, še posebej, kadar smo zvečer popili kakšen kozarček dobrega vina. Moja najboljša prijateljica nama je svetovala napihljive blazine, rekla je, da na ta način tudi ona rešuje zadevo.

Kadar najini gosti prespijo pri nas, naju rešujejo napihljive blazine

Ideja nama je bila všeč, napihljive blazine lahko po uporabi zložiš in ne zasedejo veliko prostora. Odpravila sva se v trgovino, saj sva ravno tisti vikend pričakovala njegove starše in dva brata. V trgovini sva vprašala kakšne napihljive blazine imajo in kakšna je njihova cena. Glede na to, da sva odplačevala kredit in prvič v življenju tudi položnice, nama veliko denarja ni ostajalo. 

Gospod v trgovini nama je dejal, da imava srečo, saj so bile tisti teden napihljive blazine v posebni akciji, kar petdeset odstotkov ceneje. Odločila sva se in kupila tri napihljive blazine, eno dvoposteljno in dve enoposteljni. Poleg so nama svetovali še priročen majhen kompresor, da se jih lažje napolni. Najprej sva jih ponosno prinesla domov, nato pa pogledala njihove mere in preračunavala ali imava sploh dovolj prostora, da jih lahko vse tri uporabiva istočasno.

V petek ko so prišli njegovi na obisk, sem še posebej skrbno skuhala večerjo, da je bilo čimbolj popolno. Povedala sva jim, da lahko prespijo pri nama, vendar jim ni bilo jasno, kje bodo spali. Zvečer sva iz omare potegnila najine napihljive blazine in razporedili smo jih povsod, kjer se je dalo. Upala sem samo, da mi ne bo treba ponoči v kopalnico, da ne bom koga pohodila. Mislim, da se bova enkrat v prihodnosti, ko bova upam, imela veliko hišo z vrtom, pogosto smejala na ta račun.