Moj bratranec že dolga leta dela v mizarstvu. Velikokrat me je prepričeval, da bi šla z njem pogledati njegovo službeno delavnico. Vedno me je malce zanimalo kako poteka sama izdelava neke mize, a se mi realno nikoli ni dalo iti z njem v službo. Potem pa sva se enkrat res začela kar veliko pogovarjati o njegovi službi in rekla sem da bom šla z njem v delavnico. Ko sem prišla tja mi je bilo vse fascinantno, saj še nikoli nisem bila v takšni delavnici.

Za vsak del mi je povedal kako kaj poteka in kaj je potrebno, da nastane neka miza. Prišla sva do dela delavnice, kjer se nekako zadeva zaključuje in tako sem prvič videla rezkar. Res mi ni bilo jasno kako se naredijo tako lepi robovi na mizah ali pa kakšni posebni detajli in na koncu ugotovim, da obstaja rezkar, ki vse to naredi. Bilo mi je res fascinantno in ker je moj bratranec to videl, se je odločil, da mi bo pokazal kako to deluje. Res mi je pokazal in rezkar mi je bil od vsega še najbolj zanimiv. Nato pa sem se odločila, da mi iz nule pokaže kako se naredi ena miza. Spet sva šla na začetek, kjer naju je čakal kos lesa.

Od tam naprej pa sem samo opazovala, kako iz enega kosa lesa nastane tako dobra miza in vse skupaj je bilo zelo božansko opazovati. Kar nisem morala nehati gledati te zadeve in tega procesa. Na koncu je miza stala pred mano in jaz sem videla kako je nastala. Res mi je bilo super preživeti en tak dan z bratrancem in ne bom ga pozabila. Sedaj se velikokrat ustavim mimo njegove delavnice in preverim če dela kaj novega in vedno ga najdem ravno tam. Res je priden delavec in ne bi ga zamenjala za nič na tem svetu.

Rezkar je zelo uporabna zadeva pri mizarstvu